Historie

Dit jaar organiseert de plaatselijke Oranjevereniging voor de 50ekeer de autorodeo Nieuwleusen. Hiermee is het veruit de langstlopende jaarlijkse autorodeo van de regio en misschien wel van het land. In 1967 is de autorodeo voor het eerst georganiseerd nadat één van de leden van de Oranjevereniging iets soortgelijks had gezien in Engeland en bedacht dat het wellicht leuk zou zijn voor het Oranjefeest. De eerste edities werden overigens gepresenteerd als behendigheidswedstrijd maar al snel werd de naam aangepast naar autorodeo. Tot op heden is de autorodeo altijd nog één van de grote publiekstrekkers van de Oranjefeesten, dé jaarlijkse feestweek van Nieuwleusen.

In de beginjaren van de rodeo werd deze georganiseerd door de Oranjevereniging, maar de laatste jaren is er een speciale rodeocommissie die samen met de Oranjevereniging de organisatie op zich neemt. Met de 50e editie op komst, begon het bij deze rodeocommissie al jaren geleden te kriebelen: wat zullen we voor speciaals rondom deze feestelijke editie doen? Het idee werd opgevat om enkele auto’s van 50 jaar of ouder te laten meerijden. Er werd gegokt en gehoopt op enkele tientallen auto’s. Maar niets bleek minder waar: slechts 3 weken na het openstellen van de aanmelding, stond de teller al boven de 100 (!!).

13640771 1067762389967253 3407819516075634522 o

Onze Hoofdsponsoren

  •  height=
  •  height=
  • 1
  • 2

Volgende evenement

De Oranjefeesten 2023 beginnen over
Als lid van de Oranjevereniging helpt u ons met het organiseren van de jaarlijkse evenementen.

Over ons

De evenementen van de Oranjevereniging worden mogelijk gemaakt door alle bezoekers van onze evenementen, de ruim 700 leden, sponsoren en de vele vrijwilligers die meehelpen om er een mooi dorpsfeest van te maken.

   

Contact gegevens

Voor informatie, vragen en/of andere opmerkingen kunt u ons een mail sturen via anderstaand mailadres:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Verdere correspondentie kunt u versturen naar ons postadres:
 Oranjevereniging Nieuwleusen e.o. - Postbus 27 - 7710 AA Nieuwleusen