Inschrijving 52e Autorodeo van Nieuwleusen

Na een jaar van afwezigheid door de COVID pandemie hopen we dit jaar onze rodeo weer als voorgaande jaren te organiseren. We zijn voornemens om wederom een concours te organiseren waarbij publiek de autos van dichtbij kan bekijken. Dat betekent dus vrijdagmiddag allemaal verzamelen. Plekje zoeken in de pits en daar wordt je vrijdagavond gekeurd. Auto moet rodeoklaar ter keuring aangeboden worden.

De organisatie deelt de autos in een ‘lichte’ en een ‘zware’ klasse en heeft hierin het laatste woord! Bij genoeg deelname proberen we alles in een 'Pre 90's klasse' en 'Moderne klasse' te splitten.

We houden een maximum van 165 deelnemers aan. Mochten er fors meer inschrijvingen binnenkomen dan gaan we loten.

Het inschrijfgeld bedraagt €25,-. Rijder en 1 monteur hebben gratis toegang. Een ticket voor een eventuele 2e monteur kan bijgekocht worden. Inschrijven kan t/m 31-07-2021 23:59 uur. Het inschrijfgeld moet per direct bij deze inschrijving per bank worden voldaan. Dit om loze inschrijvingen te voorkomen.

Mochten we gaan loten dan krijgen "afvallers" hun inschrijfgeld uiteraard terug.

Aandachtspunten

Een coureur dient minimaal 18 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn en deze ook bij zich te hebben. Deelname gebeurd op eigen risico!!!

Een rijder is eindverantwoordelijk voor het gedrag van zijn monteur en eventuele aanhang maar ook voor zijn plekje in de pits. Eventuele gevolgen komen dus ook bij de rijder te liggen.

Veiligheid:

Vanwege het toenemende aantal injectie-autos dient elke auto te zijn voorzien van een functionerend massaslot, zodat we alle systemen in de auto van buitenaf uit kunnen zetten. Met name het contact en de brandstofpomp. Als deze pomp volgas door blijft pompen terwijl de auto in brand staat is het bijna onmogelijk het vuur te blussen. We hebben in het verleden een aantal voorbeelden kunnen zien van autos die ophielden te branden zodra het massaslot werd uitgezet door de officials. Het massaslot dient bevestigd te worden aan de kooi/ paal of aan de bovenzijde van het schutbord/ paravan. Deze dient van BUITENAF eenvoudig bereikbaar te zijn.

Veiligheidsschoenen, handschoenen, goed gekeurde integraalhelm, nekband en een volledige overall zijn verplicht! Brandwerende/vertragende kleding wordt aangeraden.

Advies: dichtmaken van het stuur om letsel aan handen te voorkomen!

(*)
Klik op 'Ja, duidelijk' om door te kunnen gaan.

Persoonsgegevens

Gegevens zo volledig mogelijk en naar waarheid invullen a.u.b.

Voornaam(*)
Invalid Input

tussenvoegsel
Invalid Input

Bijvoorbeeld 'van der' of 'van'.

Achternaam(*)
Invalid Input

Rijdersnaam-Bijnaam
Invalid Input

Niet verplicht, maar als je het invult, kunnen wij het ook in het programmaboekje zetten.

Straatnaam en huisnummer(*)
Invalid Input

Postcode en woonplaats(*)
Invalid Input

e-mailadres(*)
Invalid Input

Geboortedatum(*)
Invalid Input

(mobiel) telefoonnummer(*)
Invalid Input

Graag je mobiele nummer opgeven, zodat we je bij bijzonderheden kunnen bellen. Graag je nummer invoeren met 10 cijfers, bijvoorbeeld 0612345678.

Startnummer
Invalid Input

Als je wil kan je met je eigen nummer rijden (001 -999). Rijders die op Emmen rijden hebben 'recht' op hun eigen nummer. Hier kan je de lijst nakijken: http://www.asebangerracing.nl/startnummers-ub.html. Als je voorkeur hebt kan je dat hier invullen. Als je niets invult geven wij je een nummer. Het is dus niet verplicht om hier wat in te vullen! Dus ASE rijders hebben voorrang. Daarna bij gelijke voorkeuren heeft de eerste aanvrager geluk tenzij jullie onderling anders besluiten.

Team
Invalid Input

Als je deel uitmaakt van een team, kun je hier je teamnaam opgeven. Dit is natuurlijk niet verplicht

Auto: voor welke klasse geef jij je op?

Dit betreft slechts een indicatie. Na het sluiten van de inschrijving krijgen alle deelnemers een mail en/of een appje toegestuurd met daarin een link. Met behulp van deze link dienen de deelnemers zelf hun definitieve auto doorgeven voor de rodeo.

Ik doe mee in de volgende klasse(*)

Invalid Input

Reglement voor de autorodeo Nieuwleusen *
Reglement Autorodeo Nieuwleusen 2019 Deelnemers zijn verplicht het reglement goed en nauwlettend door te lezen en zich te houden aan de regels. De organisatie zal de regels strikt controleren, bij overtredingen of andere onacceptabele feiten/gedrag kan de deelname worden geweigerd! Bij onduidelijkheden graag contact opnemen met de organisatie via de mail op autorodeonieuwleusen@gmail.com. ALGEMENE REGELS:
• Een coureur dient minimaal 18 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn en deze ook bij zich te hebben.
• Passagiers (op of in de auto) zijn de GEHELE EVENEMENT niet toegestaan.
• Op het GEHELE EVENEMENTENTERREIN alleen stapvoets rijden (alleen tijdens de rodeo mag je op de baan gas geven)
• Een rijder is eindverantwoordelijk voor het gedrag van zijn monteur en eventuele aanhang. Eventuele gevolgen komen dus ook bij de rijder te liggen.
• Het is verboden voor deelnemers om onder invloed van drugs of alcohol te zijn! Bij vermoedelijk gebruik kan deelname uitgesloten worden.
• Alcohol is voor iedereen de gehele dag verboden in het rennerskwartier en op de baan, dus ook niet voor monteurs of aanhang en tijdens het opladen. Vrijdags tijdens afladen en opstellen is het ook ten strengste verboden.
• Rijbewijscontrole en entree vindt plaats bij de toegang tot het rennerskwartier zaterdagochtend.
• Rijders zijn verantwoordelijk voor hun gedeelte in het rennerskwartier. Alles weer meenemen naar huis!
• Het is verplicht een vloeistofdicht zeil onder de auto te hebben
• Keuring van de auto gebeurt op vrijdagavond in de pits. Auto dient volledig leeg en rodeo-klaar te zijn. Helm, nekband, overall, handschoenen dienen aanwezig te zijn. Tijdens het opstellen op de dag zelf wordt hier streng op gecontroleerd..
• De organisatie kan op elk moment de auto aan een herkeuring onderwerpen. Op of aanmerkingen van de organisatie dienen te allen tijde opgevolgd te worden.
• Het is voor de coureurs verboden om te ruilen van auto of om iemand anders te laten deelnemen.
• Er zijn 2 vlag signalen er wordt gestart met een groene vlag en met de rode vlag onmiddellijk stoppen. Let goed op, rondom het veld staan vlaggers houdt hen goed in de gaten.
• Tijdens de manche is het niet toegestaan om uit te stappen. In een onveilige situatie contact zoeken met een vlagger door middel van duidelijk afzwaaien.
• Het is niet toegestaan om op de bestuurderszijde in te rijden.
• Het is niet toegestaan om op de bijrijders kant van een auto in te rijden, als deze met de bestuurders kant tegen de aarden wal staat.(Geen T-bone als auto tegen de wand staat)
EISEN AUTO:
• Zowel voor- als achterwiel aangedreven toegestaan. 4x4, MPV’s, SUV’s en busjes verboden.
• Injectie toegestaan, turbo’s en andere soorten drukvulling niet toegestaan.
• Auto dient van al het interieur te zijn ontdaan. (op bestuurderstoel en dashboard na)
• Airbags dienen volledig verwijdert te worden, dus inclusief gaspatroon.
• Auto dient van al het glas en plastic ontdaan te zijn. Complete trekhaak, lpg installatie en eventuele dak rails dienen geheel verwijdert te worden.
• Originele brandstof tank dient verwijderd te worden.
• Het verwijderen van de bumperpennen van de Volvo ‘s 240, 740, 940, Japanse en Amerikaanse auto’s is verplicht.
• Auto dient op originele of m+s banden deel te nemen, geen spijker, opgesneden of andere profiel banden.
• Alle vormen van motor koeling moet onder de motor kap blijven, L watertank toegestaan mits deze niet als versteviging dient. Een U tank is niet toegestaan. Maximaal 1 watertank toegestaan. De tank mag in geen geval voor de voorkant van de motor uit komen! Koelvloeistof moet vervangen worden door water. Watertank moeten voorzien zijn van ontluchting welke onder de motorkap dient te zitten. Watertank dient deugdelijk vast te zitten.
• Het is verplicht een stalen bord te monteren op het dak van de auto(deze mag niet uitsteken). Hoogte hiervan moet 35cm zijn. De minimale breedte van de cijfers is 15 cm. De plaat zelf moet een witte kleur hebben en het nummer moet zwart zijn. Dit is het enige wat op het dak mag bevinden. Dus geen vlaggen of reclameborden etc. Dak bord dient deugdelijk vast gebout te worden.
• De organisatie deelt de autos in een ‘lichte’ en een ‘zware’ klasse en heeft het laatste woord! Lichte klasse= auto’s met motorinhoud tot 2.0 liter en of maximaal gewicht van 1200 kg! Zware klasse= auto’s met motorinhoud boven 2.0 liter! Dit zijn slechts richtlijnen en biedt geen garantie. Bijv Mondeos en volvo S40 & V40 behoren sowieso tot de ZWARE KLASSE! Veiligheid auto LICHTE KLASSE:
• Een deurplaat is verplicht minimaal 10mm dik en 30cm hoog. De plaat moet 10cm voor de A stijl en 10cm achter de B stijl uitkomen. De deurplaat dient deugdelijk bevestigd en geborgd te zijn met minimaal 4 M12 bouten waarvan minimaal 1 door de A stijl en 1 door de B stijl(dus niet met centerpennen).
• Het is verplicht om een degelijke stalen koker of buis achter de bestuurdersstoel of een bangerbeugel/kooi in de auto te plaatsen. Deze dient goed geborgd te zijn zodat deze niet in of uit kan schuiven. Minimaal bevestigd met 2 bouten door het dak en 2 bouten door de bodem per staander van m12.
• Stoel dient bovenaan vast te zitten aan paal of bangerbeugel en moet zijn voorzien van hoofdsteun.
• Het dragen van tenminste een 4 puntsgordel is verplicht! Deze moet deugdelijk vast zitten.
• Het is verplicht om een metalen brandstoftank in de auto te plaatsen met een maximale inhoud van 10 liter. Deze dient deugdelijk en op een veilige plek vast te zitten aan de bodemplaat of aan de paal/beugel/kooi. Metalen tank dient afgesloten te zijn met dop en op geen enkele manier te kunnen lekken. Alle slangen dienen geborgd te zijn met slangenklemmen en aangesloten zijn op metalen nippels, dus niet door een gat in de tank. Ontluchtingsslang dient voorzien te zijn van terugslagklep en door de bodem vast gezet te worden. Benzine slangen dienen door een ruim gat in het schutbord te lopen.
• Accu dient binnen in de auto goed vast te staan of onder de kap achter de motor. De accu moet ook in een vloeistofdicht materiaal verpakt zitten. Het stroomcircuit dient te zijn voorzien van een functionerend massaslot welke bevestigd dient te worden aan de kooi/ paal of aan de bovenzijde van het schutbord/ paravan. Deze dient van buitenaf eenvoudig bereikbaar te zijn. Accukabels dienen door een ruim gat in het schutbord te lopen.
• Een eventueel zonnedak moet worden vervangen worden door ijzeren plaat. De plaat dient vastgezet te worden met minimaal M12 bouten en voorzien van grote carrosserieringen of platen.
Veiligheid auto ZWARE KLASSE:
• Punten blijven gelijk aan de punten bij de lichte klasse met volgende uitzonderingen of aanvullingen:
• Dasboard dient geheel verwijdert te worden.
• Deurplaat dient minimaal 10mm dik te zijn en minimaal 40cm hoog! En de plaat moet 10cm voor de A-stijl en 10cm achter de B stijl. De deurplaat dient deugdelijk bevestigd te zijn en het is niet toegestaan centerpennen te gebruiken. Vastzetten met minimaal 2 bouten M12 door de A stijl en 2 bouten van M12 door de B stijl. Aan de binnenzijde van de A- en B-stijl moeten er grote carrosserie ringen of platen gebruikt worden voor de borging.
• Het is niet toegestaan met paal achter de stoel te rijden Een deugdelijke bangerbeugel/kooi/H frame is verplicht! Versteviging lichte en zware klasse:
• Het is toegestaan hoekplaten of metalen strips over de achterste hoeken van de motorkap te plaatsen. Maximale overlap 30 cm.
• Alle deurstijlen en kofferklep dienen geborgd te zijn met gordels. Verder geen bouten toegestaan.
• Het is toegestaan om de bestuurders deur volledig dicht te lassen.
• De motorophanging moet op de originele plaatsen vastgezet worden. Dus geen frames op chassisbalken(het mag geen versteviging worden).
• Een plaat voor de motor is toegestaan, zowel bij de 4 en 6 cilinder. Deze mag niet groter zijn dan het originele distributiehuis. Geen hoeklijnen, strippen, kokers en of anders frames.
• Het gebruik van voetenbak is toegestaan. Tunnelstrips zijn verboden.
• Motorkap mag met maximaal 4 centerpennen vast gezet worden. 2 voor en 2 achter. Crashtubes of andere versteviging rondom centerpennen zijn niet toegestaan. Bij binnenschermen mogen er geen buisjes gelast worden op de chassisbalken.
• Verder mag er niets gelast, verstevigd en doorgebout worden aan een auto, dus geen extra beugels, kettingen, metalen strippen etc. Het gebruik van hout, beton of purschuim in de auto is ook niet toegestaan. Eigen veiligheid:
• Veiligheidsschoenen, handschoenen, goed gekeurde integraalhelm (dus geen pothelm), nekband en een volledige overall zijn verplicht! Brandwerende/vertragende kleding wordt aangeraden.
• Advies: dichtmaken van het stuur om letsel aan handen te voorkomen De wedstrijdleiding en keurmeesters hebben het te allen tijde het voor het zeggen. Onnodige discussies of woordenwisselingen zijn niet gewenst. De wedstrijdleiding kan besluiten tot diskwalificatie.
Voor vragen kan er gemaild worden naar: autorodeonieuwleusen@gmail.com of een berichtje gestuurd worden naar onze Facebook-pagina. !!!DEELNAME IS OP EIGEN RISICO!!!

Akkoord reglement(*)
Invalid Input

Doorgeven van de gegevens

Als Oranjevereniging hebben we een verzekering afgesloten voor schade toegebracht aan het publiek. Dit hoef je dus als rijder niet meer zelf te regelen. Het is echter voor ons niet mogelijk om een verzekering af te sluiten voor schade die op zelf oploopt of toebrengt aan een ander op het rodeoterrein of het rennerskwartier. Als vereniging kunnen we dit risico niet zelf dragen en daarom kunnen we het alleen organiseren door iedereen op eigen risico mee te laten doen. RIJDERS en MONTEURS zijn dus volledig voor EIGEN RISICO op het rodeoterrein en het rennerskwartier. Door het betreden van het terrein verklaar je dus ook dat je daarvan op de hoogte bent en de risico's begrijpt. Je kan de organisatie dan dus op geen enkele wijze aansprakelijk stellen (of laten stellen) voor welke schade (materieel en/of immaterieel)dan ook.

Na het bevestigen ga je door naar de betaling. Als de betaling is afgerond ontvang je een bevestigingsmail van de inschrijving en van de betaling.Digitale Ondertekening(*)

Invalid Input

Alle gegevens zijn ingevoerd. Na het voltooien van de betaling van het inschrijfgeld, ontvang je van ons een mail met jouw gegevens op het eerder opgegeven mailadres. Controleer deze gegevens! Let erop dat jouw inschrijving alleen geldig is wanneer de betaling voltooid is!
In een later stadium krijgen alle ingeschreven deelnemers een link waarmee ze hun auto kunnen doorgeven.

Deelname 51e autorodeo Nieuwleusen

1 stuks

Totaal
0.00 EUR

Betaalwijze

Onze Hoofdsponsoren

  • 1

Volgende evenement

Oranjefeesten 2021 begint over
Als lid van de Oranjevereniging helpt u ons met het organiseren van de jaarlijkse evenementen.

Over ons

De evenementen van de Oranjevereniging worden mogelijk gemaakt door alle bezoekers van onze evenementen, de ruim 700 leden, sponsoren en de vele vrijwilligers die meehelpen om er een mooi dorpsfeest van te maken.

   

Contact gegevens

Voor informatie, vragen en/of andere opmerkingen kunt u ons een mail sturen via anderstaand mailadres:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Verdere correspondentie kunt u versturen naar ons postadres:
 Oranjevereniging Nieuwleusen e.o. - Postbus 27 - 7710 AA Nieuwleusen