Zondag 1 september

11.00 - 13.00 uur

Oranjedienst in de tent

Deze kerkdienst in de feesttent begin om 11:00 uur (tent is vanaf 10.30 uur open). De Oranjedienst zal met name in het teken staan van het thema: Gewoon Jezus. Daarom is er na de dienst weer de mogelijkheid om onder genot van koffie, thee en limonade elkaar te ontmoeten en te spreken.

De organiserende kerken hebben daarnaast ook als grote wens om weer uit volle borst liederen met elkaar te mogen zingen. Meer informatie: www.kerkpleinnieuwleusen.nl.

15.00 - 21.00 uur

Oranje Open Darttoernooi

Op de eerste dag van de feestweek: het Oranje Open Darttoernooi. Voor iedereen die het leuk vindt om mee te doen, spelers van alle niveaus zijn welkom.

Aanmelden kan via: Aanmelden Oranje Open Dart
Inschrijven kan ook op de dag zelf nog: kosten zijn 10 euro per persoon.

Ben je bang dat je moet kiezen tussen darten (kijken) of Formule 1 kijken? Niet nodig, we zenden de race uit in de tent.

Maandag 2 september

18.00 - 21.00 uur

Oranjeloop

Maandagavond is het één en al sportiviteit rondom het evenemententerrein. Met verschillende afstanden voor verschillende leeftijden: Unicef Peuter Run (200 meter t/m 4 jaar), Unicef Kids Run (500 meter t/m 9 jaar), Schagen Infra Jeugdrun (1 mijl t/m 12 jaar), Westerman Logistics Jeugdrun (2 mijl t/m 16 jaar), Bos Bedden Run (10 kilometer vanaf 16 jaar) en GAP Run (5 kilometer vanaf 12 jaar).

Inschrijven kan tot 1 september via www.ag85.nl/oranjeloop.

Van de Unicef Peuter Run en Kids Run gaat het volledige inschrijfgeld naar Unicef, voor de overige afstanden is dit 1 euro per inschrijving. Parkeer- en kleedruimte is bij SV Nieuwleusen.

Dinsdag 3 september

15.00 - 21.00 uur

Megalange Oranje-stormbaan van 122 meter

Een spectaculair onderdeel op het programma: een uitdagende stormbaan van 122 meter lang. Beeld je in: rennen, kruipen, glijden en klauteren over obstakels van allerlei soorten en maten. Het vereist kracht, snelheid en behendigheid om de baan te overwinnen! De minimale lengte om deel te kunnen nemen is 120 centimeter en het programma is ingedeeld op verschillende leeftijdscategorieën:

15.00 - 16.00 uur: vrij springen voor groep 3 tot en met 5 van de basisscholen

16.00 - 17.00 uur: vrij springen voor groep 6 tot en met 8 van de basisscholen

17.00 - 18.30 uur: competitie voor iedereen tot 18 jaar, mooie prijzen voor de snelste deelnemers!
Aanmelden kan via: Aanmelden Mega Stormbaan 2024 13 t/m 17 jaar

18.30 - 21.00 uur: competitie voor 18 jaar en ouder in teams van 4 deelnemers, ook hier mooie prijzen voor de winnende teams!
Aanmelden kan via: Aanmelden Mega Stormbaan 2024 18 jaar en ouder

18.30 - 21.00 uur

Ondernemersborrel

Met alle ondernemers heffen we graag het glas tijdens de Ondernemersborrel. Deze organiseren we voor alle ondernemers uit Nieuwleusen. Een informeel moment om elkaar te ontmoeten en de sfeer van het Oranjefeest te proeven.

Ook ondernemers die geen sponsor zijn en/of lid van de Ondernemersvereniging of IKN zijn van harte welkom.

Aanmelden kan via: Aanmelden Oranjeborrel 2024

20.00 - 22.30 uur

Cabaretavond in de Spil met Kampman & Niewold

Kampman & Niewold spelen het programma ‘Met de tied met’ en staan garant voor een gezellige avond vol humor!

Kaarten zijn voor 6 euro per stuk verkrijgbaar via deze link

Woensdag 4 september

13.00 - 16.00 uur

Kinderrommelmarkt

Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op woensdagmiddag een leuk zakcentje verdienen door de verkoop van (oude) spullen op de kinderrommelmarkt.

Opgeven of aanmelden is niet nodig, iedereen kan vanaf 12.00 uur naar het terrein (achterste hek aan de kant van de Bosmansweg) komen en krijgt ter plekke een plaats toegewezen. Je dient zelf een kleedje o.i.d. mee te nemen om je verkoopwaren op uit te stallen.

We beginnen de middag uiteraard met een openingswoord door de voorzitter van de Oranjevereniging, Dorien Tuin, en het afschieten van het prijzenkanon met leuke prijzen om te zoeken. Van 14.00 tot 16.00 uur rijdt treintje Bello gratis rondjes door het dorp, vertrek vanaf het evenemententerrein.

16.00 - 20.00 uur

Watervolleybal

Eind van de middag start de spectaculaire Watervolleybalcompetitie. Een uitdagende en verfrissende vorm van volleybal waarbij de deelnemers in een grote bak met water staan te spelen. Kom vrienden en familie die meedoen aanmoedigen op het evenemententerrein, bij zo’n moeilijke sport kunnen ze het wel gebruiken!

Aanmelden kan via: Aanmelden Watervolleybal 2024

18.00 - 20.00 uur

Show met oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren en FORD treffen

18.00 uur Deelnemers verzamelen zich en showen hun voertuigen op het evenemententerrein 18.45 uur Rondrit 19.30 uur Deelnemers zijn terug op het evenemententerrein en showen hun voertuigen De route is uiterlijk vanaf de middag voor de rondrit te vinden op onze website. Houd daarom www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl in de gaten en zoek een mooi plekje langs de route uit. Let op: het is vanaf dit jaar NIET toegestaan als het deelnemende voertuig passagiers meeneemt die op onveilige wijze in het voertuig of op een aanhanger meerijden, zoals platte wagens met picknickbanken.

21.00 - 23.45 uur

Pubquiz + muziekbingo

Een populair onderdeel van het programma zo blijkt: al vele teams hebben zich aangemeld voor de pubquiz, op woensdagavond in de feesttent. Per team van maximaal 5 personen wordt gestreden in vele categorieën en met uitdagende en leuke opdrachten. Dus alle fans van ‘De Slimste Mens’ verzamelen en meld je team snel aan. Het volledige inschrijfgeld komt ten goede aan het goede doel van dit jaar: Stichting Drivers for Hope.

Aanmelden kan via Aanmelden Pubquiz 2024

Donderdag 5 september

13.30 - 14.30 uur

Kleuter- en peutermiddag met Jet en Joep

Jet en Joep geven een spetterende voorstelling voor alle peuters en kleuters uit Nieuwleusen. Ook kinderen die niet naar een kinderdagverblijf of school in Nieuwleusen gaan, zijn van harte welkom. Aanmelden vooraf is in dat geval niet nodig, kom gezellig naar de tent en dan vinden we een plekje voor je.

18.30 - 21.00 uur

Teenageparty met DJ VanDerWood

Feest in de tent voor alle Nieuwleusenaren onder de 18 jaar! DJ VanDerWood is van de partij en maakt er samen met jullie een knallend feestje van. Gratis entree!

Vanaf +/- 21.15 uur

Grote vuurwerkshow

De Oranjevereniging viert dit jaar het 90-jarig bestaan. Om die mijlpaal met heel het dorp te vieren geven we op de donderdagavond een megavette vuurwerkshow!

21.30 - 01.00 uur

Feestavond met DJ Robbert Pouwels en A*Fever XS

Zing en swing mee met de grootste Abba hits, tot in perfectie uitgevoerd door A*Fever XS. Afgewisseld met de plaatjes van DJ Robbert Pouwels maken we er een perfecte eerste feestavond van. En net als voorgaande jaren: donderdag = gratis toegang!

Vrijdag 6 september

09.30 - 11.30 uur

Kinderspelen groep 3/5

De basisschoolleerlingen kunnen in de ochtend of de middag hun lol op en zich uitleven op vele spelletjes, springkussens en andere toffe activiteiten.

12.30 - 14.30 uur

Kinderspelen voor leerlingen van groep 6, 7 en 8

De basisschoolleerlingen kunnen in de ochtend of de middag hun lol op en zich uitleven op vele spelletjes, springkussens en andere toffe activiteiten.

16.00 - 18.00 uur

VrijMiBo

Nieuw op het programma: luid samen het weekend in tijdens de vrijdagmiddagborrel (vrijmibo) op het Oranjefeest.

18.00 - 20.00 uur

Concours d’Elegance

Bewonder alvast alle mooie auto’s die morgen deelnemen aan de autorodeo. De auto’s worden opgesteld op het rodeoterrein, wandel er tussendoor en bekijk ze van dichtbij.

21.00 - 01.00 uur

90s Feestavond met Flamman & Abraxas, de Party Animals en DJ Bart

Een 90-jarig bestaan vraagt om een echt 90s feestje wat ons betreft. Dus trek je beste 90s outfit aan en feest en hak er op los met Flamman & Abraxas, de Party Animals en DJ Bart!

Zaterdag 7 september

11.00 uur

Autorodeo

Natuurlijk een niet te missen programma onderdeel: de Nieuwleusense autorodeo. Een dag waar in heel Nieuwleusen (en ver daarbuiten) lang naar toe wordt geleefd, een feest voor jong en oud(er). Rond 11.00 uur starten we met de eerste manche en gaan we net zolang door totdat we een lichte en zware klasse één absolute winnaar overhouden. Wie zal er dit jaar met de eer en de prijs vandoor gaan?

17.00 - 20.00 uur

Rodeo afterparty met ALIVE

Na de rodeo genieten we na, dit jaar kan het weer met gezellige live muziek van de band ALIVE! Tijdens de afterparty vindt ook de prijsuitreiking van de autorodeo plaats.

21.30 - 01.00 uur

Feestavond met DJ Matthew en Rave van Fortuin

Een knallende afsluiter van deze editie van de Oranjefeesten met DJ Matthew en Rave van Fortuin. Maak je dus nog één avond op voor een dampende feesttent en sluit met ons dit Oranjefeest knallend af!