Zondag 3 september

11.00 - 13.00 uur

Oranjedienst in de tent

Deze kerkdienst in de feesttent begint om 11:00 uur (tent is vanaf 10.30 uur open). Het thema is: Wie ben JIJ? De Oranjedienst zal met name in het teken staan van elkaar ontmoeten. Daarom is er na de dienst weer de mogelijkheid om onder genot van koffie, thee, limonade en broodjes elkaar te ontmoeten en te spreken. We hebben daarnaast ook als grote wens om weer uit volle borst liederen met elkaar te zingen. Meer informatie: www.kerkpleinnieuwleusen.nl en de facebook pagina Oranjedienst.

15.00 - 21.00 uur

Oranje Open Darttoernooi

Op de eerste dag van de feestweek: het Oranje Open Darttoernooi. Voor iedereen die het leuk vindt om mee te doen, spelers van alle niveaus zijn welkom. De voorinschrijving is open tot 2 september, inschrijven kan ook op de dag zelf nog: kosten zijn dan 10 euro per persoon. Ben je bang dat je moet kiezen tussen darten (kijken) of Formule 1 kijken? Niet nodig, we zenden de race uit in de tent. Nieuw dit jaar: een speciale prijs voor de beste darter uit eigen dorp!

Maandag 4 september

10.30 - 14.00 uur

Mevrouw Vlinder en orkest Las Paljas in de Hulstkampen

Speciaal voor de bewoners van de Hulstkampen verzorgt mevrouw Vlinder twee optredens, waarvan één samen met orkest Las Paljas uit Zwolle.  

18.00 - 21.00 uur

Oranjeloop

Maandagavond is het één en al sportiviteit rondom het evenemententerrein. Met verschillende afstanden voor verschillende leeftijden: Unicef Peuter Run (200 meter t/m 4 jaar), Unicef Kids Run (500 meter t/m 9 jaar), Schagen Infra Jeugdrun (1 mijl t/m 12 jaar), Westerman Logistics Jeugdrun (2 mijl t/m 16 jaar), Bos Bedden Run (10 kilometer vanaf 16 jaar) en GAP Run (5 kilometer vanaf 12 jaar). Inschrijven kan tot 3 september via www.ag85.nl/oranjeloop. Van de Unicef Peuter Run en Kids Run gaat het volledige inschrijfgeld naar Unicef, voor de overige afstanden is dit 1 euro per inschrijving. Parkeer- en kleedruimte is bij SV Nieuwleusen.  

Dinsdag 5 september

15.00 - 21.00 uur NIEUW

Megavette 122 meter lange stormbaan!

Een nieuw spectaculair onderdeel op het programma: een uitdagende stormbaan van 122 meter lang. Beeld je in: rennen, kruipen, glijden en klauteren over obstakels van allerlei soorten en maten. Het vereist kracht, snelheid en behendigheid om de baan te overwinnen! De minimale lengte om deel te kunnen nemen is 120 centimeter en het programma is ingedeeld op verschillende leeftijdscategorieën:

15.00 - 16.00 uur: vrij springen voor groep 3 tot en met 5 van de basisscholen

16.00 - 17.00 uur: vrij springen voor groep 6 tot en met 8 van de basisscholen

17.00 - 19.00 uur: competitie voor iedereen van 13 t/m 17 jaar, mooie prijzen voor de snelste deelnemers! 

19.00 - 21.00 uur: competitie voor 18 jaar en ouder in teams van 4 deelnemers, ook hier mooie prijzen voor de winnende teams!  

Klik hier om je in te schrijven als je in de categorie 13 t/m 17 jaar valt.

19.00 - 23.00 uur

Jurering + fietsroute versierde straten

Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt vanavond alle versierde straten in het dorp. Daar hebben ze vast weer een flinke kluif aan want het niveau lijkt wel elk jaar hoger te worden. Wie wint dit jaar de 1e en 2e prijs voor best versierde straat en welke straat of buurt palmt de jury het meest in en wint daar een prijs voor? 

Een mooie route langs alle deelnemende straten is op dinsdag 5 september te vinden op www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Fiets of wandel vooral langs alle mooie versieringen. 

Klik hier om je straat aan te melden.

Woensdag 6 september

13.00 - 16.00 uur

Kinderrommelmarkt

Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op woensdagmiddag een leuk zakcentje verdienen door de verkoop van (oude) spullen op de kinderrommelmarkt. Opgeven of aanmelden is niet nodig, iedereen kan vanaf 12.00 uur naar het terrein komen en krijgt ter plekke een plaats toegewezen. Je dient zelf een kleedje o.i.d. mee te nemen om je verkoopwaren op uit te stallen. We beginnen de middag uiteraard met een openingswoord door de voorzitter van de Oranjevereniging, Dorien Tuin, en het afschieten van het prijzenkanon met leuke prijzen om te zoeken. Vanaf 14.00 uur rijdt treintje Bello gratis rondjes door het dorp, vertrek vanaf het evenemententerrein.

14.00 - 17.00 uur

Treintje Bello

Maak gratis een ritje door het dorp met Treintje Bello.

16.00 - 20.00 uur

Watervolleybal

Eind van de middag start de spectaculaire Watervolleybalcompetitie. Een uitdagende en verfrissende vorm van volleybal waarbij de deelnemers in een grote bak met water staan te spelen. Na het succes van vorig jaar, nu met een tweede veld! Kom vrienden en familie die meedoen aanmoedigen op het evenemententerrein, bij zo’n moeilijke sport kunnen ze het wel gebruiken!

Klik hier om je in te schrijven.

18.00 - 20.00 uur

Oldtimers

18.00 uur Show met oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren en FORD treffen, met om:
18.00 uur Deelnemers verzamelen zich en showen hun voertuigen op
het evenemententerrein
18.45 uur Rondrit
19.30 uur Deelnemers zijn terug op het evenemententerrein en
showen hun voertuigen

De route is uiterlijk vanaf de middag voor de rondrit te vinden op onze website. Houd daarom www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl in de gaten en zoek een mooi plekje langs de route uit. 

20.00 - 22.30 uur

Cabaret in de Spil: Twee recht, twee averecht

Twee recht, Twee averecht bestaat uit Lucina Bolding, Janet Marks, Alie Stroeve en Janet van Veen. Zij nemen u vanavond mee in het onderwerp ‘Valse trek’, volgens Wikipedia: negatieve trek. Een schoorsteen is de bekendste situatie. De dames kennen nog vele variaties. Ze vermaken u deze avond met invliegers, opvliegers en uitvluchten. 

Kaarten zijn voor 6 euro per stuk verkrijgbaar via deze link.

20.30 - 0.00 uur

Pubquiz

Een populair onderdeel van het programma zo blijkt de afgelopen jaren. Een bomvolle tent met fanatieke quizspelers. Per team van maximaal 5 personen wordt gestreden in vele categorieën en met uitdagende en leuke opdrachten. Dus alle fans van ‘De Slimste Mens’ verzamelen en meld je team snel aan. Het volledige inschrijfgeld komt ten goede aan het goede doel van dit jaar: het Grammofoonmuseum.

Klik hier om je in te schrijven.

15.00 - 21.00 uur NIEUW

Foodtrucks

Enkele lokale (horeca-)ondernemers bereiden vanuit de foodtrucks diverse lekkernijen. Van zoet tot hartig, ze gaan u ongetwijfeld verrassen en culinair verwennen.

De foodtrucks zijn geopend op de tijden in het programma en zijn ter aanvulling op de friet- en snackkraam en oliebollenkraan die net als elk jaar op het Oranjefeest te vinden zijn.

Donderdag 7 september

13.30 - 14.30 uur

Peuter- en kleutermiddag met Soesjes met Slagroom

Bob en Bibe gaan op reis, wie gaat er met ons mee? Samen bekijken we de wereldbol. Wordt het China, Spanje, Griekenland of toch een ander land? 

Het belooft in ieder geval een grappig avontuur te worden, waarin veel gebeurt. De kinderen maken op een leuke manier kennis met andere landen, waarbij muziek, dans en spel allemaal aan bod komen. De kinderen worden natuurlijk van harte uitgenodigd om actief mee te doen. 

De peuters en kleuters uit Nieuwleusen zullen deze wereldreis nooit meer vergeten en krijgen een leuke verrassing mee naar huis! En namens de Oranjevereniging ook nog een lekker fruitzakje. 

18.30 - 21.00 uur

Ondernemersborrel

Met alle ondernemers heffen we graag het glas tijdens de Ondernemersborrel. Deze organiseren we voor alle ondernemers uit Nieuwleusen. Een informeel moment om elkaar te ontmoeten en de sfeer van het Oranjefeest te proeven. Ook ondernemers die geen sponsor zijn en/of lid van de Ondernemersvereniging of IKN zijn van harte welkom. Aanmelden kan via:

Klik hier om je in te schrijven.

18.30 - 21.00 uur

Nieuwleusen Got Talent

Het is jouw ‘time to shine’! Kun jij mega goed playbacken, live zingen, een muziekinstrument bespelen of heb je een ander talent dat je graag wil laten zien? Geef je dan nú op voor Nieuwleusen Got Talent tijdens het Oranjefeest. We rollen de rode loper vast voor je uit! Aanmelden kan tot en met 31 augustus via

Let op: net als andere jaren is dit uiteraard gewoon in de feesttent!

+/- 21.00 uur

Prijsuitreiking versierde straten

Direct na Nieuwleusen got talent maken we bekend welke prachtig versierde straten er dit jaar met de prijzen vandoor gaan. Wie wint de 1e en 2e prijs en wie gaat er aan de haal met de prijs voor de beste jury ontvangst? 

21.00 - 00.00 uur

Feestavond met Mmoozz

Ook dit jaar feesten we op donderdag nog even lekker door, dit jaar voor het eerst met live muziek: de band Mmoozz! 

En net als vorig jaar: donderdag = gratis toegang!

18.00 - 23.00 uur NIEUW

Foodtrucks

Enkele lokale (horeca-)ondernemers bereiden vanuit de foodtrucks diverse lekkernijen. Van zoet tot hartig, ze gaan u ongetwijfeld verrassen en culinair verwennen.

De foodtrucks zijn geopend op de tijden in het programma en zijn ter aanvulling op de friet- en snackkraam en oliebollenkraan die net als elk jaar op het Oranjefeest te vinden zijn.

Vrijdag 8 september

09.30 - 11.30 uur

Kinderspelen groep 3/5

De basisschoolleerlingen kunnen in de ochtend of de middag hun lol op en zich uitleven op vele spelletjes, springkussens en andere toffe activiteiten.

12.30 - 14.30 uur

Kinderspelen groep 6/8

De basisschoolleerlingen kunnen in de ochtend of de middag hun lol op en zich uitleven op vele spelletjes, springkussens en andere toffe activiteiten.

18.00 - 20.00 uur

Concours d'Elegance

Bewonder alvast alle mooie auto’s die morgen deelnemen aan de autorodeo. De auto’s worden opgesteld op het rodeoterrein, wandel er tussendoor en bekijk ze van dichtbij. 

21.00 - 01.00 uur

Feestavond met The Euro's en DJ Danny Blom

Feest mee met de kneitergoede covers van The Euros en dans je gek op de muziek die DJ Danny Blom draait.

17.00 - 0.00 uur NIEUW

Foodtrucks

Enkele lokale (horeca-)ondernemers bereiden vanuit de foodtrucks diverse lekkernijen. Van zoet tot hartig, ze gaan u ongetwijfeld verrassen en culinair verwennen.

De foodtrucks zijn geopend op de tijden in het programma en zijn ter aanvulling op de friet- en snackkraam en oliebollenkraan die net als elk jaar op het Oranjefeest te vinden zijn.

Zaterdag 9 september

11.00 - 17.00 uur

Autorodeo

Natuurlijk een niet te missen programma onderdeel: de Nieuwleusense autorodeo. Een dag waar in heel Nieuwleusen (en ver daarbuiten) lang naar toe wordt geleefd, een feest voor jong en oud(er). Rond 11.00 uur starten we met de eerste manche en gaan we net zolang door totdat we een lichte en zware klasse één absolute winnaar overhouden. Wie zal er dit jaar met de eer en de prijs vandoor gaan?

17.00 - 20.00 uur

Afterparty rodeo met live muziek

Na de rodeo genieten we na, dit jaar voor het eerst met gezellige live muziek. Zanger Berthil trapt af. Rond 18.00 uur is de prijsuitreiking van de rodeo en daarna is het de beurt aan allround coverband The Sweatshirts. 

21.00 - 01.00 uur

Feestavond met Radio NL Drive in Show

Een knallende afsluiter van deze editie van de Oranjefeesten met de Drive in Show van Radio NL. Maak je dus nog één avond op voor een dampende feesttent en sluit met ons dit Oranjefeest knallend af!

10.00 - 0.00 uur NIEUW

Foodtrucks

Enkele lokale (horeca-)ondernemers bereiden vanuit de foodtrucks diverse lekkernijen. Van zoet tot hartig, ze gaan u ongetwijfeld verrassen en culinair verwennen.

De foodtrucks zijn geopend op de tijden in het programma en zijn ter aanvulling op de friet- en snackkraam en oliebollenkraan die net als elk jaar op het Oranjefeest te vinden zijn.